Bandet

 

 

Ursprunget till Crazy Chester föddes efter Carlos beryktade 40-årsskiva där Uffe tWoB var med i publiken. Efter spelningen kom Twob fram och gratulerade Carlos till en fantastiskt genomförd spelning och i samma mening undrade han om vi skulle träffas och jamma vid något tillfälle. Carlos och Uffe kände varandra ytligt då de varit inbjudna på samma fester under åren. Dock så gick tWoB alltid och lade sig tidigt på dessa fester så Carlos och tWoB fick ingen chans att snacka efter maten...

 

Men så i oktober 2007 träffades de på riktigt och tog de första stapplande stegen i vad som så småningom skulle utmynna i Crazy Chester. Denna gång kunde de föra en dialog efter maten! Därefter gick skallgången i den närmaste bekantskapskretsen efer sångare och trummis och snart var vi ett komplett band.

 

Utvecklingen gick framåt och av olika skäl så har vi bytt medlemmar under resans gång. I maj 2010 kom Whole Lotta Love in med sin härligt spruckna och rockiga röst. I januari 2011 kom Lasse Lemon in med frejdigt gitarrspel, ett brett teknikkunnande och med namnförslaget Crazy Chester som snabbt anammades av hela gruppen.I november 2011 bestämde sig vår gamla trummis för att lämna då han ville spela egna låtar i stället. Så sista tillskottet i Crazy Chester är Johan som tämjer hela gruppen med sitt taktfasta trummande.

Carlos

Ursprungsmedlem i detta band. Spelade lite i garderoben när han var tonåring men aldrig i något band. Inför sin 40-årsskiva tändes idén om att om att ha en spelning på partyt.......ett undertryckt behov vaknade till liv och har sedan dess bara eskalerat! Religös åskådning: Gitarrist!!! När Carlos går ut på gatan som en vanlig man heter han Calle Pollak (gammalt Chesterordspråk)!

 

Whole Lotta Love

 

Lotta är bandets mest erfarna medlem som med sin djupa röst emellanåt skulle kunna göra självaste Tina Turner avundsjuk. WHL kom in i bandet sommaren 2010 och satte ribban direkt med sitt distinkt tonsäkra register. Hon andas Rock n roll helt enkelt! Inget mer finns att skriva.....sången talar för sig själv!

Uffe - The Wizard of Bass

 

Sin musikaliska världserövring började han med att banka skiten ur kommunala musikskolans blockflöjt. Långt senare började han i ett band där han var en av tre gitarrister men de hade ingen basist, så... sämsta gitarristen fick bli basist. Úffe gick segrande ur striden och fick det hedersamma uppdraget att spela bas. Det var nu han kom till insikt och förstod hur coolt det är att vara basist. Hans förebilder är John Entwistle (bass guitarist), Al Gare (ståbas) och AIK (hockey). Han dementerar att han tidigare arbetat som fotomodell. Han anser själv att han är en given bakgrundsfigur i Crazy Chester.

Lasse Lemon

 

Inspirerad av framför allt Ritchie Blackmore köpte han sig en elgitarr redan på 70-talet. Det blev några skalor och en del riff men sen hamnade gitarren i träda under lång tid. För några år sedan grävdes den emellertid fram igen tillsammans med stärkaren som bokstavligen brann upp då den skrämdes till liv igen. Nåväl, till slut har så Lasse Lemons ungdomsdröm om att stå på scen och spela rock blivit verklighet.

Johan

 

Startade sin musikaliska bana i 7-årsåldern. Det visade sig snabbt att trummor var det enda instrumentet som gällde, till grannarnas förtret. Med sikte på världsscenerna startade han sitt första band i 13-årsåldern. Med Inspiration från den bluesiga hårdrockens 70-80 tal hittade han sin spelstil. Efter ett kort uppehåll på 20 år under barnens uppväxt dammades trumpinnarna av och han fick blodad tand igen. Under 2014 skedde det tuffa inträdeskravet med höga hopp, stagediving, fingersnurr med trumpinne och sköna komp. Johan klarade provet och fick förtroendet att besitta trumpallen i Crazy Chester.

Crazy Chester ©opy, right? 2013